Ambulante begeleiding

Samen sterk in je eigen vertrouwde omgeving

Zorggroep de Stellingwerven biedt ambulante begeleiding die plaatsvindt in jouw eigen vertrouwde omgeving. Deze begeleiding stemmen we af op jouw specifieke hulpvraag. Het is dus maar net wat jij nodig hebt om je verder te ontwikkelen. Het liefst zo zelfstandig en prettig mogelijk natuurlijk!

Ambulante begeleiding

Het doel van ambulante begeleiding

Het doel van ambulante begeleiding is om jou zo veilig en gezond mogelijk zelfstandig te laten wonen. Daarom zijn begeleiding en ondersteuning bij het behouden van de eigen regie en meedoen in de maatschappij ook belangrijke doelen.

Samen starten

We starten samen met jou met het in kaart brengen van wat je al goed kunt én je behoeften: waar ben jij het beste mee geholpen? Daarna stellen we samen met jou – en misschien ook met iemand uit je netwerk – een zogenaamd ondersteuningsplan met doelen op. In dit plan staat omschreven waar je aan wilt werken en welke begeleiding wij jou daarbij kunnen bieden.

“Ik heb ontdekt hoe ik meer structuur kan aanbrengen in mijn dag. Zo hou ik nóg meer tijd over om te gamen ;-)”

Voorbeelden van ambulante begeleiding

De doelen van ambulante begeleiding zijn voor iedereen anders. Logisch. We zijn immers allemaal verschillend. Een greep uit alle mogelijke doelen:

  • Hoe kan ik leren om met een klein budget uit te komen?
  • Hoe onderhoud ik contacten in mijn netwerk?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik op tijd opsta en activiteiten ga ondernemen?

Wanneer de doelstellingen bijna zijn behaald gaan we rustig afbouwen. En als we klaar zijn, gaan we de begeleiding nog eens goed nabespreken. Zo zorgen we ervoor dat jij er in alle opzichten een goed gevoel aan overhoudt.

Netwerk van zorgverleners

Zorggroep de Stellingwerven heeft toegang tot een uitgebreid netwerk van lokale zorgverleners en voorzieningen in de directe omgeving van cliënten. Gezinnen die thuis ondersteuning zoeken bij de opvoeding zijn ook van harte welkom. Op de pagina Jeugd & gezin vind je daar meer informatie over.

De rol van beeldbellen

Sinds de coronacrisis speelt ook het beeldbellen een steeds grotere rol bij de begeleiding. Natuurlijk gaat het bij ambulante begeleiding om fysieke ondersteuning. Maar zo nu en dan samen een beeldbelmoment (mooi scrabblewoord trouwens!) inlassen helpt ons om jou nóg efficiënter te kunnen helpen.

Hoe kan onze ambulante begeleiding worden ingeroepen?

Vaak is een verwijzing vanuit de gemeente nodig (Wmo). Maar je kan je vanuit de Wlz ook zelf aanmelden. Dan kijken we tijdens de intake of wij je ambulante zorg kunnen bieden of dat een woontraject meer passend blijkt te zijn.

Bekijk hier de folder Ambulante begeleiding.

Heb je vragen, wil je meer weten?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
Bel 0561 475 535 of stuur een mailtje.

“Dat ik veel dingen nu ook alleen kan – zoals boodschappen halen en met het openbaar vervoer reizen – is natuurlijk geweldig”