1. Zorgaanbod
  2. >
  3. Begeleid wonen

Begeleid wonen

Grote aandacht voor kleinschalig begeleid en beschermd wonen

Naast begeleiding in de eigen woonomgeving kun je bij Zorggroep de Stellingwerven ook terecht voor kleinschalig begeleid en beschermd wonen. We leggen op deze pagina uit wat we daar precies onder verstaan. De begeleiding die we je hierin bieden is sowieso gericht op het behouden, stimuleren en vergroten van je zelfstandigheid. Op een manier die het beste bij jou past. Klinkt dat goed? Lees dan gauw verder!

Ervoor zorgen dat jij het beste in jezelf naar boven haalt: daar staan wij voor. Dit geldt ook voor de twee soorten wonen die we je kunnen bieden. Bij beide vormen van wonen staat de aandacht voor jouw wensen en zorgvragen dan ook voorop. En ook het samen met jou werken aan meer zelfstandigheid geven we veel aandacht. Je kunt op basis van een Wmo-, Wlz- of Jeugdwet indicatie bij ons komen wonen. Om alles voor iedereen mooi overzichtelijk te houden, hebben we kleinschalig begeleid en beschermd wonen verdeeld in een paar eenvoudige fasen. Hier komen ze:

Kleinschalig begeleid en beschermd wonen: de fasen

> Fase 0

Fase 0 staat voor groepswonen. Hier woon je samen met andere bewoners – vooral in de leeftijd van 16 tot 18 jaar – die allemaal hun eigen wensen en doelen hebben. Ook hier stemmen we het wonen helemaal af op jouw zorgvragen. We kijken goed naar wat je zelfstandig kunt doen, wat we samen kunnen doen of wat we van je overnemen.

In deze fase is de begeleiding hoe dan ook sturend en gericht op het verbeteren van gedrag. We trainen je als het ware richting meer zelfstandigheid. Naast dat je handige basisvaardigheden leert bieden we je – als je tussen de 16 en 23 jaar bent – een veilig thuis.

> Fase 1

Fase 1 is een mooie combinatie van groepswonen en individueel wonen. In deze fase doe je al heel veel dingen zelf. Maar we laten je niet zweven hoor! In deze fase 1 bieden we je begeleiding vanuit de directe nabijheid. Je kunt dus 24 uur per dag rekenen op begeleiding die stand-by voor je staat. We zijn er voor je, maar wat je zelf kan, doe je natuurlijk zelf.

Wist je dat bij Zorggroep de Stellingwerven de mens altijd centraal staat? En dan hebben we het niet alleen over onze bewoners en cliënten, maar ook over onze medewerkers. Doordat we altijd denken in mogelijkheden in plaats van regeltjes, weten we elkaar snel te vinden. En weten we voor iedereen de meest persoonlijke en beste oplossing te vinden.

> Fase 2

In fase 2 beschik je over een eigen appartement met een eigen voordeur. Je woont echter wel dicht bij een steunpunt, dus dat is een prettig idee. De begeleiding is aanwezig van 9.00 tot 22.00 uur, maar we zijn wel 24 uur per dag bereikbaar voor je. Je kunt inmiddels al veel meer zelf doen, vandaar je eigen appartement. Afhankelijk van wat je nodig hebt kun je rekenen op (intensieve) begeleiding. Bijvoorbeeld in de vorm van structuur aanbrengen in je dagelijkse bezigheden. We zijn hoe dan ook het steuntje in de rug waar jij ons nodig hebt.

Bekijk hier de folder Wonen.

"Je leert jezelf veel beter kennen. Hierdoor zit ik nu goed in mijn vel!"

Begeleid wonen en gezinnen en andere doelgroepen

Op alle locaties van Zorggroep de Stellingwerven hebben we appartementen voor (jonge) ouders met hulpvragen gericht op opvoedingsondersteuning. Ook hier kunnen bewoners terecht voor begeleiding en aanvullende pedagogische begeleiding en behandeling. Maar ook voor andere doelgroepen en situaties kunnen we een passende (tijdelijke) woonvorm bieden. Zo kunnen we in overleg bijvoorbeeld – als er sprake is van een Wlz-/Wmo-indicatie – een tijdelijke plek creëren voor een moeder en kind. Gezinnen plaatsen we bij voorkeur alleen nog met een Wlz-indicatie. Informeer gerust naar alle mogelijkheden.

Neem een kijkje in onze woonlocaties

Zorggroep de Stellingwerven beschikt over vier verschillende woonlocaties. Klik op de foto’s om er een kijkje te nemen. Ook ontdek je welke woonvormen we hier bieden.

Zorggroep de Stellingwerven locatie de Lindenlaan klein

De Lindenlaan

Wolvega
Zorggroep de Stellingwerven locatie de Leilinde klein

De Leilinde

Noordwolde
Zorggroep de Stellingwerven locatie de Lindenboom klein

De Lindeboom

Zandhuizen
Zorggroep de Stellingwerven locatie de Linden klein

De Linden

Wolvega

Heb je vragen, wil je meer weten over kleinschalig begeleid en beschermd wonen?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
Bel 0561 475 535 of stuur een mailtje.

“Dat ik mijn zelfvertrouwen zo snel weer terug zou krijgen, dat had ik nooit verwacht”

Menu