1. Zorgaanbod
  2. >
  3. Begeleid wonen

Begeleid wonen

Naast begeleiding in de eigen woonomgeving is Zorggroep de Stellingwerven ook aanbieder van kleinschalig begeleid en beschermd wonen. Begeleid en beschermd wonen onderscheiden we in twee fasen. De begeleiding die we bieden is altijd gericht op het behouden, stimuleren en vergroten van de eigen regie en zelfredzaamheid.

Fase 0

De begeleiding kenmerkt zich als sturend en gedragsregulerend en richt zich op het aanleren van de basisvaardigheden maar ook een gezellig thuis voor cliënten van 16 tot 23 jaar.

Fase 1

In deze fase kenmerkt de begeleiding zich door 24-uurs zorg en toezicht die we vanuit de directe nabijheid bieden. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. We bieden intensieve begeleiding, behandeling en gedragsregulering.

Fase 2

In deze fase kenmerkt de begeleiding zich ook door 24-uurszorg die we vanuit de nabijheid bieden. De begeleiding is echter aanwezig van 9.00 tot 22.00 uur, met een 24-uurs oproepbaarheid. We bieden intensieve begeleiding in de vorm van structuren, stimuleren en eventueel compenseren of overnemen van taken. Indien gewenst is aanvullende behandeling mogelijk.

Begeleid wonen en gezinnen

Op alle locaties van Zorggroep de Stellingwerven zijn appartementen beschikbaar voor (jonge) ouders met hulpvragen gericht op opvoedingsondersteuning. Naast de standaardbegeleiding zetten we – indien nodig en gewenst – aanvullend pedagogische begeleiding en behandeling in.

Lees meer over onze woonlocaties

De lindenlaan locatie

De Lindenlaan

Wolvega
De leilinde locatie

De Leilinde

Noordwolde
De lindeboom locatie

De Lindeboom

Zandhuizen

De Linden

Wolvega

Ons zorgaanbod

Menu