Dagbesteding

Een passende en leuke dagbesteding

In ons ArbeidsTrainingsCentrum (ATC) bieden we (jong)volwassenen een prettige invulling van de dag. Zo kun je hier nieuwe dingen leren, zoals creatieve activiteiten of houtbewerking. Ontdek wat je allemaal kan en waar je goed in bent. Het ATC is hoe dan ook een veilige en stimulerende omgeving. Er is een prettige sfeer en samen zorgen we voor een leuke, afwisselende daginvulling.

In ons ATC bieden we verschillende activiteiten aan. Van sportieve activiteiten tot houtbewerken, van (be)schilderen tot handwerken. Ook koken we samen en ruimen we samen op. De begeleiders van het ATC kijken samen met jou naar waar jij kunt groeien en waar jouw kracht ligt.

Twee routes: dagbesteding en doorstromen

In ons ATC bieden we in de eerste plaats dagbesteding. Deze dagbesteding heeft als doel een leuke en nuttige besteding van je dag. Maar we hebben ook cliënten die via een leertraject of ervaringstraject doorstromen naar een baan of vrijwilligerswerk. We gaan hoe dan ook samen met jou kijken welke activiteiten het beste bij jou passen.

Dit vinden wij belangrijk

Wij vinden het belangrijk dat jij je hier goed voelt, dat je uitgedaagd wordt en nieuwe dingen leert. En vooral dat jij ontdekt wat je allemaal kan! Zo word je zelfverzekerder en ontdek je jouw kracht. Dat vind jij toch ook belangrijk?

“Ik had nooit gedacht dat ík dat kon!”

Twee praktijkvoorbeelden van succesvolle dagbesteding

1. “Ik ga al een tijdje naar dagbesteding en heb aangegeven dat ik graag wil doorgroeien. Het ATC heeft mij geholpen met het vinden van een passende plek waar ik verder kan werken aan mijn doelen. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en heb inmiddels een vast contract gekregen bij een bedrijf in de buurt.”

2. “Ik vond het heel spannend om naar dagbesteding te gaan. Eigenlijk ging ik met tegenzin heen. Ik ben bij ZDS begonnen met de behandeling psychomotorische therapie (PMT). Mijn begeleider van de dagbesteding deed ook  mee met mijn behandeling. Daardoor begreep hij mij beter en werd ik op de dagbesteding beter begeleid. Ik voel me nu veel zelfverzekerder en durf van mij te laten horen. Nu ga ik iedere dag met plezier aan de slag op het ATC.”

Heb je vragen, wil je meer weten?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
Bel 0561 475 535 of stuur een mailtje.

Logo ATC Zorggroep de Stellingwerven

"Hier kun je echt jezelf zijn. En je maakt nog mooie dingen ook!"