1. Zorgaanbod
  2. >
  3. Dagbesteding

Dagbesteding

Een passende en leuke dagbesteding

In ons ArbeidsTraingsCentrum (ATC) bieden we (jong)volwassenen een prettige invulling van de dag. Zo kun je hier nieuwe dingen leren, zoals creatieve activiteiten of houtbewerking. Ontdek wat je allemaal kan en waar je goed in bent. Het ATC is hoe dan ook een veilige en stimulerende omgeving. Er is een prettige sfeer en samen zorgen we voor een leuke, afwisselende daginvulling.

In ons ATC bieden we verschillende activiteiten aan. Van sportieve activiteiten tot houtbewerken, van (be)schilderen tot handwerken. Ook koken we samen en ruimen we samen op. De begeleiders van het ATC kijken samen met jou naar waar jij kunt groeien en waar jouw kracht ligt.

Twee routes: dagbesteding en doorstromen

In ons ATC bieden we in de eerste plaats dagbesteding. Deze dagbesteding heeft als doel een leuke en nuttige besteding van je dag. Maar we hebben ook cliënten die via een leertraject of ervaringstraject doorstromen naar een baan of vrijwilligerswerk. We gaan hoe dan ook samen met jou kijken welke activiteiten het beste bij jou passen.

Dit vinden wij belangrijk

Wij vinden het belangrijk dat jij je hier goed voelt, dat je uitgedaagd wordt en nieuwe dingen leert. En vooral dat jij ontdekt wat je allemaal kan! Zo word je zelfverzekerder en ontdek je jouw kracht. Dat vind jij toch ook belangrijk?

Schilderen als dagbesteding in het ATC

“Ik had nooit gedacht dat ík dat kon!”

Twee praktijkvoorbeelden van succesvolle dagbesteding

1. Een cliënt gaf aan dat hij wel wilde doorgroeien. Samen zijn we op zoek gegaan naar een passende plek en de dagbesteding gestart bij een bedrijf in de regio. Zowel de cliënt als het bedrijf waren enthousiast met als resultaat: een vast contract voor deze cliënt.

2. Een cliënt was altijd vrij onrustig maar ook stilletjes. Toen zij ging starten met de behandeling psychomotorische therapie (PMT) ontstond er een mooie samenwerking en konden we haar op de werkvloer superhandige tips en begeleiding geven. Dit heeft haar enorm geholpen en al na een half jaar zagen we veel verandering: ze was zelfverzekerder geworden en durfde meer van zich te laten horen.

Dagbesteding schilderen bij Zorggroep de Stellingwerven

Heb je vragen, wil je meer weten?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
Bel 0561 475 535 of stuur een mailtje.

Logo ATC Zorggroep de Stellingwerven

"Hier kun je echt jezelf zijn. En je maakt nog mooie dingen ook!"

Menu