Groepsbegeleider (inzetbaar op alle locaties)

Klinken termen als een gevarieerde baan, wisselende werklocaties en werkervaring opdoen in zowel het groeps- als individuele aspect jou als muziek in de oren? Solliciteer dan op onze vacature voor groepsbegeleider waarbij je inzetbaar bent op alle locaties!

Samen sterk met goede zorg. Zorggroep de Stellingwerven biedt in de regio Zuidoost-Friesland kleinschalige zorg aan jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking en/of bijkomende psychische of psychiatrische problematiek. Dit doen we met oog voor individuele behoeftes, mogelijkheden en talenten van elke cliënt.

Wat houdt de functie in?

Als groepsbegeleider ben je inzetbaar op al onze woonlocaties, maar wel met een vast aantal uren én dus een vast inkomen. Omdat je inzetbaar bent op alle locaties, word je op alle locaties ingewerkt en heb je een zeer afwisselende baan. Je bent in staat om snel een werkstructuur op te pakken en je hebt een hands-on mentaliteit. Omdat je werkt op zowel fase 0 als fase 1 en fase 2 locaties, kun je snel schakelen en je aanpassen aan de begeleidingsintensiteit die de cliënten nodig hebben. We vragen flexibiliteit in het draaien van alle soorten diensten, maar je werkrooster bepaal je altijd in overleg met je team.

Samen ga je met de cliënt op zoek naar mogelijkheden voor het aanleren en vergroten van competenties die nodig zijn bij het vormgeven van zijn of haar dagelijks leven. Met je collega’s verzorg je op de locatie de begeleiding en draai je mee in een dienstrooster. Je ondersteunt de cliënt om zich staande te houden op weg naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan. Daarnaast bied je begeleiding bij ADL, draag je bij aan structuur en stimuleer je de eigen mogelijkheden van de cliënt. Het opstellen en bijhouden van het zorgplan van de cliënt en het rapporteren valt ook onder je verantwoordelijkheid. Je bent tijdens je dienst bereikbaar voor de cliënt voor alle (externe) contacten zoals familie en behandelaren die een bijdrage leveren aan het welzijn van de cliënt.

Onze medewerkers vertellen

We kunnen ons voorstellen dat je na bovenstaande informatie nog vragen hebt. Daarom hebben we onze huidige groepsbegeleiders gevraagd hoe zij hun functie zouden omschrijven. Coen, Benitta en Sandra vertellen je hieronder dus graag meer over hun werk bij Zorggroep de Stellingwerven!

Coen vertelt

Afwisseling
De afgelopen jaren heb ik veel van mezelf gevraagd. Naast sporten, verantwoordelijke functies en een druk privéleven wou ik graag even een stapje terug doen maar net zo veel plezier in mijn werk behouden. Naast dat ik erg druk ben met verbouwen, sporten en zo veel mogelijk mijn partner ondersteunen bij haar topsportcarrière merkte ik dat ik een keuze moest maken; minder werken, ander werk zoeken of flexibel inzetbaar zijn. Omdat ik het altijd erg naar m’n zin heb bij ZDS, is dit voor mij een perfecte manier om bij de Zorggroep te blijven en mijn eigen agenda te bepalen.

Switch
Vorig jaar ben ik begonnen als persoonlijk begeleider op de De Lindenlaan. Toch heb ik na een aantal maanden de keuze gemaakt om te gaan voor flexibele inzetbaarheid. Dat sprak mij aan omdat het beter met mijn privéleven te combineren is. Mijn partner heeft een erg onregelmatig leven en is veel in het buitenland voor haar sport. Op de momenten dat ze wel thuis is vind ik het prettig om wat meer vrij te zijn en op de momenten dat ze niet thuis is ben ik in staat om meer uren te werken, en dat kan met deze flexibiliteit!

Variatie
Daarnaast is het erg leuk dat ik op alle locaties kom en zo iedereen heb leren kennen. Het werkt erg fijn om bepaalde momenten meer te werken en andere momenten aan te geven dat ik niet kan werken. Deze ruimte is er als je dit ruim van tevoren aan geeft. Inmiddels ben ik begonnen met een cursus wat dus ook heel goed te combineren is met deze functie, en je zou dit werk dus ook goed kunnen combineren met bijvoorbeeld een sportcarrière, studie of kinderen. Inmiddels doe ik al een tijdje dit werk en ken ik de meeste cliënten en collega’s op alle locaties: dit is erg leuk en gevarieerd en wat mij betreft een top baan!

De voordelen van deze functie volgens Coen:
– Je leert de hele organisatie in de breedte goed kennen;
– Je bepaalt je eigen agenda;
– Je ontmoet veel nieuwe mensen;
– Het valt goed te combineren met een druk privéleven/studie.

Benitta vertelt

Ervaring opdoen
Als net afgestudeerde psychomotorisch therapeut had ik nauwelijks ervaring in de gehandicaptenzorg. Deze functie leek mij daarom een hele mooie manier om ervaring op te doen met deze doelgroep. Én hierdoor kun je op alle locaties werken! Dit vind ik een fijne manier van ervaring opdoen, omdat het bij de ene locatie meer gericht is op het groepsaspect en bij de andere locaties meer gericht is op het individuele aspect. Dit is een leuke afwisseling en je doet ervaring op op meerdere vlakken!

Daarnaast vind ik het werk bij Zorggroep de Stellingwerven erg leuk! Ik voel mij eigenlijk vanaf het begin af aan al erg welkom. Het werken op verschillende locaties van de Zorggroep vond ik in het begin wel wat spannend. Eerst dacht ik dat ik me steeds opnieuw moest bewijzen, maar dit was zeker niet het geval en ik voel mij welkom op alle locaties: ze waarderen dat je er bent!

Persoonlijke ontwikkeling
Het werken bij Zorggroep de Stellingwerven heeft mij ook erg kunnen helpen in mijn ontwikkeling. Zoals ik al eerder vertelde had ik als net afgestudeerde PMT’er nauwelijks ervaring in de gehandicaptenzorg. Echter door in deze functie ervaring op te kunnen en mogen doen op verschillende locaties, is mij daarna de kans geboden om een paar uur als PMT’er te werken. Ik vind het fijn om te ervaren dat je bij de Zorggroep kansen krijgt om jezelf verder te blijven ontwikkelen en dat ze de kracht van de medewerkers zien. Ik ben dankbaar dat ik deze kansen heb gekregen!

De voordelen van deze functie volgens Benitta
– Geen vaste dagen, zodat werk en privéleven goed gecombineerd kunnen worden;
– Het werken op verschillende locaties en dus ervaring opdoen op verschillende aspecten;
– Je kunt onderzoeken wat het beste bij je past.

Sandra vertelt

Doorgroeien
Ik ben 2 jaar BBL’er geweest op De Linden. Toen ik klaar was met de opleiding was er een plek voor mij beschikbaar binnen Zorggroep de Stellingwerven. Maar daar moest ik even goed over nadenken want ja, wil ik wel op alle locaties werken? Krijg ik dan wel genoeg uren? Moet ik niet alleen maar de onpopulaire diensten werken, of altijd in de weekenden en altijd ad hoc paraat staan? Maar aan de andere kant was het ook een mooie kans voor mij om alle fases binnen Zorggroep de Stellingwerven mee te maken, om zo te ontdekken wat het beste bij mij past én mezelf verder te ontwikkelen. Daarom heb ik toch de keuze gemaakt om het op z’n minst te proberen.

Alles in overleg
De eerste maand in deze functie had ik alleen maar uren op De Linden, mijn vaste stekkie tot dan toe. Dit vond ik zelf heel prettig want zo kon ik even wennen aan de functie. Ik merkte snel dat alles waar ik over twijfelde 100% meeviel: uren genoeg, juist meer werkuren doordeweeks dan in het weekend, en ad hoc opgeroepen worden? Wanneer je binnen een vast team werkt is dat niet meer aan de orde. Een groot voordeel daarbij is dat ik m’n eigen uren in kan delen en dus niet zomaar wordt ingepland. Alles gaat in overleg, en komt er iets toch niet goed uit in m’n rooster dan zoeken we samen naar een oplossing.

Inmiddels werk ik op meerdere locaties. In het begin vond ik dit spannend, want ja, andere cliënten en andere collega’s, maar overal werd ik met open armen ontvangen. Op de ene locatie ken ik de cliënten en kennen de cliënten mij, op de andere locatie is dat zo nu en dan nog wat aftasten. Maar het leuke daaraan vind ik dat ik hele mooie gesprekken met cliënten kan hebben omdat ik niets van ze ‘moet’, ik kan hierdoor ook ondersteunend zijn aan de PB’ers. Achteraf ben ik erg blij met mijn keuze voor deze manier van werken!

De voordelen van deze functie volgens Sandra
– De mogelijkheid om je eigen uren in te delen;
– Je rooster is ruim van tevoren bekend;
– Genoeg werkuren;
– Afwisseling in werk en locaties.

Ben je enthousiast geworden? Check dan nog even of jouw cv aansluit bij onze wensen en solliciteer!

Wat vragen wij?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of mbo-opleiding of je zit in het laatste jaar van een zorgopleiding (bijv. hbo Social Work of mbo persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen);
 • Je hebt ervaring met/kennis van de LVB doelgroep;
 • Er worden eisen gesteld aan flexibiliteit qua inzetbaarheid, empathie en je beschikt over een groot aanpassingsvermogen;
 • Je houdt van een uitdaging en hebt een hands-on mentaliteit;
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig;
 • Je beschikt over mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je bent een doorzetter en kan als geen ander je tact, geduld en overtuigingskracht inzetten om je cliënten te motiveren en stimuleren in hun zelfredzaamheid;
 • BHV-diploma is een pré, in ieder geval heb je de bereidheid deze te halen.

Herken jij jezelf in bovenstaande en ben je opzoek naar een uitdagende en afwisselende baan? Dan hebben wij die voor jou!

Wat bieden wij?

 • De functie wordt gewaardeerd volgens de cao Gehandicaptenzorg. Je salaris wordt vastgesteld o.b.v. je opleiding en werkervaring;
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden waaronder een eindejaarsuitkering en PLB-uren;
 • Ontwikkelingsmogelijkheden en vakgerichte trainingen;
 • Een dienstverband voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

Heb je interesse?

Voldoe je aan bovenstaand profiel en wil je reageren? We zien je cv en motivatie graag tegemoet via info@zgdestellingwerven.nl.

Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Christiaan Woltjer via 0561 475 535.

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw